Historien bak retten

Pastasalat med kylling er en populær rett som passer like godt til hverdags som til sommerfester. Denne retten har sin opprinnelse som en måte å kombinere rester av pasta og kylling med friske grønnsaker og dressing. Jeg elsker pastasalat fordi den er lett å lage, kan varieres i det uendelige, og alltid smaker friskt og godt.


Næringstabell

IngrediensVitaminer og mineralerFettSukkerProteiner
PastaKarbohydrater, små mengder jern1 g0 g5 g
KyllingfiletProtein, vitamin B6, sink2 g0 g22 g
PaprikaVitamin C, A, antioksidanter0 g3 g1 g
RuccolaVitamin K, C0 g0 g1 g
OlivenoljeSunt fett, vitamin E14 g0 g0 g

Smak og tekstur

Pastasalat med kylling byr på en harmonisk blanding av myk pasta, saftig kylling, og sprø grønnsaker. Smaken er balansert mellom friskt, kremet og litt krydret, spesielt hvis du bruker en dressing med hvitløk eller sennep. Jeg elsker hvordan de ulike teksturene og smakene smelter sammen i hver bit.


Min erfaring, tips og minner

Pastasalat er alltid et fast innslag når jeg inviterer venner på sommerlunsj. Jeg husker spesielt en gang jeg laget en variant med mango og chilidressing – den fikk så mye skryt! Et tips er å tilsette ingredienser som fetaost eller avokado for ekstra smak og fylde. Bruk også fullkornspasta for en sunnere vri.

Tilbehørstabell

TilbehørBeskrivelse
Ferskt brødSprøtt og perfekt til å dyppe i dressingen
TzatzikiKremet og forfriskende, passer godt til kyllingen
Grillet maisSøtt og røykfylt, tilfører en ny dimensjon
HummusEn proteinrik og smakfull dip til siden
Ferskpresset sitronvannLett og forfriskende drikke som balanserer måltidet

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 400 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Hovedrett:
  • 300 g pasta (penne eller fusilli)
  • 2 kyllingfileter (ca. 300 g)
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 rød paprika, i terninger
  • 1/2 agurk, i skiver
  • 1 rødløk, i tynne skiver
  • 100 g cherrytomater, delt i to
  • Kremet Dressing:
  • 3 ss majones
  • 3 ss naturell yoghurt
  • 1 ts sennep
  • Saften av 1/2 sitron
  • 1 ts honning
  • Salt og pepper etter smak
  • Topping:
  • 2 ss fersk persille eller basilikum, hakket

STEG FOR STEG:

  • Kok pastaen: Kok pastaen i lettsaltet vann til den er al dente. Skyll i kaldt vann og sett til side.
  • Stek kyllingen: Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Varm olivenolje i en panne og stek kyllingen på middels varme i 6-7 minutter på hver side, eller til gjennomstekt. La den hvile før du skjærer i skiver.
  • Forbered grønnsakene: Kutt paprika, agurk, rødløk og cherrytomater i ønskede biter.
  • Lag dressingen: Bland majones, yoghurt, sennep, sitronsaft og honning i en bolle. Smak til med salt og pepper.
  • Bland salaten: I en stor bolle, bland pasta, grønnsaker, kylling og dressing. Vend forsiktig for å dekke alt jevnt.
  • Servering: Topp med ferske urter og server straks, eller avkjøl i kjøleskap til servering.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment