Historien bak retten

Pistasjnøtter har blitt brukt i matlaging i århundrer, spesielt i Midtøsten og middelhavsområdet. Disse nøttene er kjent for sin delikate smak, vakre grønne farge, og knasende tekstur. Pistasj-cupcakes er en moderne tolkning som kombinerer den klassiske myke cupcaken med en unik nøttesmak. De er perfekte til både hverdagskos og spesielle anledninger som bursdager og høytider. Jeg elsker pistasj-cupcakes fordi de er elegante, enkle å lage, og gir en fantastisk smak som skiller seg ut fra vanlige cupcakes.


Næringstabell for ingredienser

IngrediensVitaminer og mineralerFettSukkerProteiner
HvetemelJern, fiber, B-vitaminer1 g0 g3 g
SukkerKarbohydrater, energi0 g100 g0 g
PistasjnøtterMagnesium, fosfor, vitamin B645 g8 g20 g
SmørVitamin A, D, kalsium81 g0 g1 g
EggProtein, vitamin D, jern5 g0 g6 g
MelkKalsium, vitamin D4 g5 g3 g
KremostKalsium, vitamin A, D34 g3 g5 g

Smak og tekstur

Pistasj-cupcakes har en mild, nøtteaktig smak med en lett sødme som balanseres av en kremet frosting. Selve cupcaken er myk og saftig, mens hakkede pistasjnøtter gir et deilig crunch. Frostingen, laget med kremost og et hint av vanilje, tilfører en kremet, silkemyk kontrast til kaken. Jeg elsker hvordan pistasjnøttene tilfører både smak og tekstur, og hvordan den vakre grønne fargen gjør dem ekstra innbydende.


Min erfaring, tips og minner om retten

Jeg husker første gangen jeg lagde pistasj-cupcakes til et venninnetreff – de ble en umiddelbar suksess! Et godt tips er å bruke usaltede pistasjnøtter og male dem til et fint mel for en jevnere tekstur i røren. Hvis du ønsker en ekstra grønn farge, kan du tilsette en liten dråpe grønn konditorfarge. For en luksuriøs touch kan du drysse hakkede pistasjnøtter og litt spiselig gullstøv på toppen av frostingen. Disse cupcakes holder seg saftige i flere dager hvis de oppbevares i kjøleskapet.


Tilbehørstabell

TilbehørBeskrivelse
Hakkede pistasjnøtterGir ekstra crunch og dekorasjon
Spiselig gullstøvFor en elegant og luksuriøs finish
Friske bærBringebær eller jordbær gir en frisk kontrast
Smeltet hvit sjokoladeRingle over for ekstra sødme
MyntebladerEn dekorativ og frisk topping

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 12 cupcakes Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 200 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Cupcake-røre:
  • 125g hvetemel
  • 100g sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 100g smør, romtemperert
  • 2 egg
  • 1 dl melk
  • 100g hakkede pistasjnøtter (usaltede)
  • 1 ts vaniljesukker
  • Pistasjkrem:
  • 150g kremost
  • 50g smør, romtemperert
  • 100g melis
  • 50g pistasjpuré eller finhakket pistasj

STEG FOR STEG:

  • Forvarm Ovnen: Sett ovnen på 180°C og plasser cupcake-former i et muffinsbrett.
  • Lag Røren: Pisk smør og sukker til det er luftig og kremaktig. Tilsett eggene ett om gangen, og pisk godt mellom hver gang. Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker sammen og vend dette forsiktig inn i røren, vekselvis med melken. Tilsett hakkede pistasjnøtter og rør forsiktig.
  • Fyll Formene: Fordel røren jevnt i cupcake-formene, ca. 2/3 fulle.
  • Stek: Stek midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til en tannpirker kommer ut ren. La cupcakesene avkjøles helt.
  • Pisk Kremen: Pisk kremost og smør til det er glatt. Tilsett melis og pisk videre til luftig krem. Bland inn pistasjpuré eller finhakket pistasj.
  • Montering: Sprøyt eller smør pistasjkremen på de avkjølte cupcakesene og pynt med hakkede pistasjnøtter.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment