Historien Bak Kremet Kikerte- og Quinoasalat

Denne retten ble til da jeg ønsket å lage noe raskt, sunt og mettende til lunsj. Inspirasjonen kom fra det fargerike og næringsrike Middelhavskjøkkenet, som alltid har hatt en plass i mitt hjerte. Kombinasjonen av kikerter, quinoa og grønnsaker gir en fantastisk balanse mellom smak og næring. Tahinidressingen ble en favoritt hos meg etter å ha oppdaget hvor kremete og smakfull den er, samtidig som den tilfører ekstra proteiner og sunt fett. Denne salaten har nå blitt et fast innslag hjemme hos oss, spesielt når jeg trenger noe enkelt som både metter og gir energi.


Næringsinnhold og Vitaminer

IngrediensVitaminer og MineralerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
QuinoaFolat, magnesium, fosfor2.50.04.0
KikerterJern, folat, magnesium, fiber2.01.07.0
PaprikaVitamin C, A, kalium0.12.00.5
TahiniKalsium, jern, vitamin E8.00.53.0
OlivenoljeVitamin E, sunne fettsyrer10.00.00.0

Smak og Tekstur

Denne salaten er en sann fest for smaksløkene. De myke kikertene balanseres av den luftig kokte quinoaen og de sprø grønnsakene. Dressingen er kremet og syrlig med en nøtteaktig undertone fra tahinien og en friskhet fra sitronsaften. Paprikaen tilfører en naturlig sødme, mens rødløken gir et lite sting. Hver munnfull gir en harmonisk kombinasjon av teksturer og smaker som smelter sammen til en tilfredsstillende og næringsrik opplevelse.


Min Erfaring og Tips

Jeg husker godt første gang jeg laget denne salaten – det var en travel dag, og jeg trengte noe raskt og sunt. Salaten ble så populær blant familien at den nå er en gjenganger. Et tips fra meg er å lage ekstra og oppbevare i kjøleskapet; smaken setter seg enda bedre dagen etter. Jeg liker også å variere med krydder – en liten klype chili eller paprikapulver kan gi salaten en spennende vri. Når jeg har tid, pynter jeg den med ristede pinjekjerner for ekstra smak og tekstur.


Tilbehør

TilbehørBeskrivelse
FullkornsbrødPerfekt for å gjøre måltidet mer mettende.
HummusGir en ekstra kremet og proteinrik komponent.
Grillede grønnsakerPasser nydelig som varmt tilbehør.
Syltede rødbeterGir et syrlig og fargerikt innslag.
AvokadoTilfører sunn fett og en fyldig smak.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 350 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Base:
  • 2 dl quinoa
  • 400 g kokte kikerter (hermetiske eller hjemmelagde)
  • 1 rød paprika, finhakket
  • 1/2 agurk, terninger
  • 1 liten rødløk, skiver
  • En håndfull frisk persille, hakket
  • Dressing:
  • 3 ss tahini
  • Saften fra 1 sitron
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts hvitløkpulver
  • 1/2 ts malt spisskummen
  • Salt og pepper etter smak

STEG FOR STEG:

  • Kok quinoa: Skyll quinoaen i kaldt vann. Kok opp 4 dl vann, tilsett quinoa og en klype salt. Senk varmen og la det småkoke i 15 minutter til quinoaen er myk og vannet absorbert. Avkjøl.
  • Forbered grønnsakene: Hakk paprika, agurk og rødløk i små biter. Skyll og tørk kikertene.
  • Lag dressingen: Bland tahini, sitronsaft, olivenolje, hvitløkpulver og spisskummen i en liten bolle. Tilsett litt vann for å justere konsistensen. Smak til med salt og pepper.
  • Bland sammen: I en stor bolle, kombiner kokt quinoa, kikerter og grønnsaker. Hell over dressingen og bland godt.
  • Server: Pynt med hakket persille og eventuelt noen ristede nøtter eller frø. Server umiddelbart eller oppbevar i kjøleskap til senere bruk.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment