Historien bak retten

Sauterte grønnsaker er en klassisk tilberedningsmetode som stammer fra det franske kjøkkenet. Ved rask steking i panne på høy varme bevares både smaken, teksturen og næringsstoffene i grønnsakene. Denne retten er en favoritt fordi den kan tilpasses sesongens grønnsaker og brukes som tilbehør eller hovedrett. Jeg elsker denne retten for dens enkelhet og hvordan den lar grønnsakenes naturlige smaker skinne.


Næringstabell for ingredienser

IngrediensVitaminer og mineralerFettSukkerProteiner
PaprikaVitamin C, A, fiber0 g4 g1 g
SquashVitamin C, kalium, fiber0 g2 g1 g
BrokkoliVitamin K, C, fiber0 g1 g3 g
GulrøtterVitamin A, beta-karoten0 g5 g1 g
OlivenoljeSunt fett, vitamin E14 g0 g0 g

Smak og tekstur

Sauterte grønnsaker kombinerer sprøhet med mykhet, avhengig av hvordan de tilberedes. Paprikaens sødme, squashens mykhet og brokkoliens lett sprø konsistens skaper en deilig balanse. Jeg elsker hvordan olivenoljen og en klype salt forsterker smaken uten å overdøve grønnsakenes naturlige karakter.


Min erfaring, tips og minner om retten

Jeg lager ofte sauterte grønnsaker som tilbehør til kjøtt eller fisk, eller som en lett hovedrett med litt ris eller quinoa. Jeg husker spesielt en sommermiddag der jeg brukte ferske grønnsaker fra markedet – smaken var utrolig! Et tips er å ikke steke grønnsakene for lenge; de smaker best når de fortsatt har litt tyggemotstand.


Tilbehørstabell

TilbehørBeskrivelse
QuinoaGir en lett og næringsrik base
RisEn nøytral base som lar grønnsakene stå i fokus
Grillet kyllingEt proteinrikt tillegg som utfyller retten
FiskDampet eller grillet fisk passer perfekt
HvitløksbrødSprøtt brød som gir tekstur og dybde til retten

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 150 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Hovedingredienser:
  • 2 gulrøtter, skåret i skiver
  • 1 rød paprika, strimlet
  • 1 gul paprika, strimlet
  • 1 squash, skåret i halvmåner
  • 100 g sukkererter
  • 2 ss olivenolje
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/2 ts tørket timian eller oregano
  • Salt og pepper etter smak
  • 1/4 ts chiliflak (valgfritt)
  • Topping (valgfritt):
  • 1 ss fersk persille, hakket
  • En skvis sitronsaft

STEG FOR STEG:

  • Forbered grønnsakene ved å skjære dem i jevne biter for en jevn steketid.
  • Varm olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
  • Tilsett gulrøttene først, da de trenger lengst tid, og stek i 2-3 minutter.
  • Ha i paprika, squash og sukkererter, og fres i ytterligere 5-7 minutter, til grønnsakene begynner å bli møre, men fortsatt har litt tyggemotstand.
  • Tilsett hvitløk, tørket timian eller oregano, salt, pepper og chiliflak. Stek i 1-2 minutter til krydderne er godt fordelt.
  • Smak til med en skvis sitronsaft og topp med fersk persille før servering.
  • Server som en lett rett eller som tilbehør til hovedretter.

 

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment