Historien bak oppskriften

Melkepudding er en av de dessertene som har en lang og rik historie, opprinnelig laget av enkle ingredienser som melk og sukker. Denne retten har vært populær i mange kulturer, ofte servert i høytidelige anledninger som bryllup eller jul. I Norge ble melkepuddingen raskt en favoritt, kanskje fordi den både er lett å lage og passer til alle aldre. Denne oppskriften er en moderne vri, med redusert sukker og naturlige smaker, perfekt for både hverdag og fest.


Næringsinnhold og vitaminer

IngrediensVitaminerFettSukkerProteiner
Melk (5 dl)B2, D, Kalsium3 g6 g8 g
Maisenna (2 ss)Ingen0 g0 g0 g
Honning (3 ss)B6, C0 g17 g0 g
Friske bær (150 g)C, K0 g6 g1 g
Nøtter (2 ss)E, Magnesium10 g0 g2 g

Smak og tekstur

Melkepuddingen har en silkemyk og kremet tekstur som nærmest smelter i munnen. Vaniljesmaken gir en subtil sødme, mens toppingen med friske bær tilfører en syrlig friskhet som balanserer smaken. Nøttene gir en deilig sprø kontrast til den myke puddingen, mens honningen på toppen gir en gylden glans og ekstra sødme. Hver munnfull føles som en liten feiring av smak og tekstur i perfekt harmoni.


Min erfaring og tips

Jeg har laget denne melkepuddingen utallige ganger, spesielt når jeg vil lage noe enkelt som samtidig ser imponerende ut. En gang serverte jeg den til en vennegruppe, og alle spurte etter oppskriften! Jeg liker å bruke en blanding av blåbær og bringebær som topping, men noen ganger eksperimenterer jeg med mango eller granateple. Et tips er å lage puddingen dagen før og oppbevare den i kjøleskapet – da har du en dessert som er klar til servering når gjestene kommer.


Tilbehør

TilbehørBeskrivelse
Friske bærSyrlighet og friskhet
Hakkede nøtterSprø tekstur og nøtteaktig smak
KanelEn varmende kryddertilsetning
GranolaGir ekstra crunch
LønnesirupSøtere alternativ til honning

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 6 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 180 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Til puddingen
  • 5 dl melk (helmelk eller lettmelk)
  • 2 ss maisenna
  • 3 ss honning eller lønnesirup
  • 1 ts vaniljepulver eller frø fra 1 vaniljestang
  • Topping
  • 150 g friske bær (jordbær, bringebær eller blåbær)
  • 1 ss honning (valgfritt)
  • 2 ss hakkede nøtter eller granola

STEG FOR STEG:

  • Bland melk og maisenna i en kjele og visp godt for å unngå klumper.
  • Varm opp blandingen på middels varme under stadig omrøring til den begynner å tykne.
  • Tilsett honning og vaniljepulver, og rør godt til alt er jevnt blandet.
  • Hell blandingen over i serveringsformer eller små glass.
  • Sett i kjøleskapet i minst 2 timer til puddingen er helt avkjølt og stivnet.
  • Topp puddingen med friske bær, honning og hakkede nøtter før servering.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment