Historien bak oppskriften

Denne tropiske nicecreamen ble til på ettermiddagen en sommerferie hjemme, da jeg egentlig hadde lyst på iskrem – men ville unngå sukker og fløte. Jeg husket et tips fra en venninne om å bruke frossen banan, og kombinerte det med moden mango og kokosmelk jeg hadde i skapet. Resultatet ble helt nydelig! Den minner meg litt om noe jeg fikk servert i Thailand – søtt, friskt og naturlig. Siden da har jeg laget denne mange ganger, både til meg selv, barna og som dessert etter grillkvelder med venner. Den slår alltid an!


Næringsstoffer og vitaminer

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
BananB6, C, kalium0.312.01.3
MangoA, C, folat0.614.00.8
Kokosmelk (lett)E, jern, magnesium4.51.00.9
LimejuiceC0.10.30.0

Smak og tekstur

Det første jeg kjenner når jeg smaker på denne, er sødmen fra mango og banan – solmoden, ekte og rund. Kokosmelken gjør den fløyelsmyk, nesten som fløteis, men uten at det blir tungt. Limejuicen gir et friskt løft og gjør smaken mer levende. Den er glatt, kremet og lett å scoope, med en struktur som nesten smelter i munnen. Det er rett og slett tropene i skål! Og bonusen? Alt dette får jeg uten tilsatt sukker eller kunstige ingredienser. Det føles både godt i kroppen og godt i hjertet.


Min erfaring, tips og minner

Jeg lager denne ofte når jeg har overmodne bananer. Jeg skjærer dem opp og fryser dem i poser, så har jeg alltid en base klar. En gang byttet jeg ut mango med bringebær – det ble syrlig og godt, men mango gir en mer kremet konsistens. Jeg bruker også denne nicecreamen som fyll i små isformer – da har barna “iskrem” som jeg vet er sunn. Et lite tips fra meg: frys gjerne blandingen i 30 minutter etter blending, da får den den perfekte teksturen! Og bruk gjerne litt vaniljeekstrakt for en ekstra rund smak.


Tilbehør som passer godt

TilbehørHvorfor det passer godt
Ristede kokosflakGir ekstra tropisk smak og sprø topping
Friske bringebærFin syrlig kontrast til søt mango
Mørk sjokoladebiterLitt luksus uten mye sukker
Grovhakkede nøtterGir crunch og metthet
Limezest og myntePynter vakkert og gjør smaken ekstra frisk

 

Porsjoner: 3 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 130 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Frukt og base
  • 200 g frossen mango i terninger
  • 1 moden banan, i skiver og frossen
  • 1 dl lett kokosmelk (uten tilsatt sukker)
  • Saften av ½ lime
  • Valgfri topping
  • Ristede kokosflak
  • Finrevet limeskall
  • Friske bringebær eller blåbær
  • Et dryss chiafrø

STEG FOR STEG:

  1. Skrell og skjær bananen i skiver, og frys i minst 2 timer. Bruk gjerne frossen mango for raskere tilberedning.

  2. Ha mango, frossen banan og kokosmelk i en kraftig blender eller foodprosessor.

  3. Tilsett limesaft, og blend til en jevn og kremet konsistens. Skrap ned sidene etter behov.

  4. Dersom blandingen er for tykk, kan du tilsette litt ekstra kokosmelk – men vær forsiktig så du ikke mister iskremkonsistensen.

  5. Smak til med mer lime om ønskelig, eller tilsett en klype vaniljepulver for rundere smak.

  6. Server med én gang som softis, eller ha over i en boks og sett i fryseren i 1–2 timer for fastere konsistens.

  7. Pynt med topping, og nyt den tropiske smaken av sol, sødme og friskhet – helt uten dårlig samvittighet!

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment