Sitronsole med Kapers – En Lett og Raffinert Fiskerett

Sitronsole med kapers er en elegant rett som kombinerer den milde smaken av sole (smørflyndre) med en syrlig sitronsaus og en spennende, salt touch fra kapers. Retten har røtter i det klassiske franske kjøkkenet og er kjent for sin balanse mellom friskhet og raffinement. Jeg elsker å lage denne retten når jeg ønsker noe lett, smakfullt og litt ekstra eksklusivt på bordet.


Næringsinnhold og Vitaminer

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
Sole (smørflyndre)B12, D, Jod1020
SitronVitamin C020
KapersVitamin K, Natrium0.50.20.5
SmørVitamin A, E8200.1
OlivenoljeVitamin E, Omega-31400

Smak og Tekstur

Sitronsole med kapers har en balansert smakskombinasjon av syrlig sitron, mild fisk og salte kapers. Den smørstekte fisken gir retten en delikat og lett tekstur, mens sausen tilfører dybde og friskhet. Jeg elsker hvordan kapers gir små, intense smaksutbrudd som løfter retten til et nytt nivå. Dette er en rett som føles både lett og mettende.


Mine Erfaringer og Tips

Jeg husker første gang jeg lagde sitronsole med kapers – det føltes som en restaurantopplevelse hjemme. Mitt beste tips er å ikke overdrive mengden sitron; retten skal være balansert, ikke for syrlig. Bruk alltid fersk sitron for best resultat. Tilsett kapers mot slutten av tilberedningen for å bevare teksturen. Og ikke glem å pynte med litt fersk persille – det gir en ekstra friskhet og visuell appell.


Forslag til Tilbehør

TilbehørBeskrivelse
Kokte poteterPerfekte for å absorbere sausen
Grønn salatLett og frisk kontrast til den smaksrike retten
AspargesDampet eller grillet for ekstra friskhet
HvitløksbaguetteSprøtt og smakfullt ved siden av
Ris eller quinoaLett og luftig tilbehør som passer perfekt

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 250 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • 4 fileter av sole (ca. 600 g)
  • 2 ss hvetemel (til panering)
  • Salt og pepper etter smak
  • 2 ss smør
  • 2 ss olivenolje
  • Saften fra 1 sitron
  • 2 ss kapers, skylt og avrent
  • 2 ss hakket frisk persille
  • Sitronskiver til pynt
  • Til servering:
  • Dampede grønnsaker som asparges eller brokkoli
  • Kokte poteter eller potetmos

STEG FOR STEG:

  • Krydre solefiletene med salt og pepper, og vend dem lett i havremel.
  • Varm olivenolje i en stor stekepanne på middels varme. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side til den er gyllen og gjennomstekt. Fjern fisken fra pannen og hold den varm.
  • Lag sausen: Tilsett grønnsakskraft i pannen og kok opp. Rør inn sitronsaft, Dijon-sennep og kapers, og la det småkoke i 2 minutter.
  • Tilsett persille og dill, og smak til med salt og pepper.
  • Hell sausen over fisken og server straks med dampede grønnsaker og fullkornsris eller quinoa.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment