Historien bak oppskriften
Pannekaker har alltid vært en favoritt hos både barn og voksne, og de finnes i utallige varianter verden over. I Norge har vi lange tradisjoner med tynne pannekaker, men de små og luftige amerikanske variantene har også blitt svært populære. Kaninpannekaker er en morsom påskeversjon av de klassiske pannekakene og er perfekt for å skape litt ekstra glede rundt frokostbordet.
Jeg begynte å lage disse til påske da barna mine var små, og de ble en umiddelbar suksess. Små hender elsker å være med på kjøkkenet, og å sette sammen kaninfjes med bananer, blåbær og honning er både kreativt og gøy. Disse pannekakene er laget med grovt mel og naturlige søtninger som honning og banan, slik at de blir litt sunnere, men like gode.
Næringsinnhold per porsjon
Næringsstoff | Mengde | Viktige vitaminer og mineraler |
---|---|---|
Kalorier | Ca. 180 kcal | Vitamin B6, jern, magnesium |
Proteiner | 5 g | Viktig for muskelvekst |
Fett | 6 g | Sunt fett fra nøtter og kokos |
Karbohydrater | 28 g | Naturlig søtning fra frukt |
Fiber | 3 g | Bra for fordøyelsen |
Smak og tekstur
Disse pannekakene har en perfekt balanse mellom sødme og fylde. Den moste bananen gir en naturlig sødme og en ekstra saftig konsistens, mens honningen tilfører en mild karamellaktig smak. Havremelet gjør dem litt mer rustikke og mettende, samtidig som de forblir luftige og lette.
Når jeg tar den første biten, kjenner jeg hvordan den myke innsiden smelter på tungen, mens kanten har en lett sprøhet. Blåbærene gir en frisk kontrast, og en liten skvett honning på toppen forsterker den gode smaken. Disse pannekakene passer perfekt til en rolig påskefrokost med familien, der vi samles rundt bordet med en stor kanne te og nyter den deilige duften av nybakte pannekaker.
Mine erfaringer, tips og minner
Jeg husker den første påsken vi lagde disse pannekakene sammen. Barna mine lo og koste seg mens de formet kaninfjesene sine, og det endte med at vi brukte både bringebær og nøtter til pynt. Det fine med disse pannekakene er at de kan tilpasses med forskjellige toppinger, slik at alle kan lage sin egen favoritt.
Mitt beste tips er å ikke steke dem for raskt – middels varme gir de mest luftige pannekakene. Hvis du vil ha en ekstra sunn vri, kan du tilsette litt revet gulrot eller eple i røren for mer fiber og naturlig sødme. Noen ganger lager jeg en stor porsjon og fryser ned pannekaker til travle morgener, så kan barna varme dem i ovnen og få en god start på dagen.
Forslag til tilbehør
Tilbehør | Hvorfor det passer |
---|---|
Friske jordbær | Gir en syrlig kontrast til honningen |
Pisket kokosfløte | En luftig og naturlig søt topping |
Hakkede mandler | Gir ekstra tekstur og en nøtteaktig smak |
Revet appelsinskall | Tilfører friskhet og en deilig aroma |
Naturlig kakaopulver | Gir en bitter balanse til de søte smakene |

INGREDIENSER:
- Pannekaker
- 2 dl havremel
- 1 dl grovt mel
- 2 dl melk (kan byttes ut med havremelk)
- 1 moden banan, most
- 2 egg
- 1 ss honning eller lønnesirup
- 1 ts bakepulver
- ½ ts kanel
- ½ ts vaniljeekstrakt
- Smør eller kokosolje til steking
- Topping og pynt
- 1 banan (til ører)
- 8 blåbær (til øyne)
- 4 jordbær (til nese)
- 2 ss honning
- Hakkede nøtter eller kokosflak
STEG FOR STEG:
Bland røren
Mos en moden banan i en bolle. Tilsett egg, melk, honning, kanel og vanilje. Rør godt sammen.Tilsett de tørre ingrediensene
Bland havremel, grovt mel og bakepulver i en annen bolle. Rør dette forsiktig inn i det våte til du får en jevn røre. La hvile i 5 minutter.Stek pannekakene
Varm en stekepanne med litt smør eller kokosolje. Hell en liten øse røre i pannen og stek på middels varme til det dannes bobler på toppen. Snu og stek videre i 1–2 minutter. Lag både store og små pannekaker.Sett sammen kaninpannekakene
Bruk en stor pannekake som ansikt, to små pannekaker som kinn og bananskiver som ører. Pynt med blåbær til øyne og et halvt jordbær til nese. Drypp over litt honning for ekstra sødme.Server og nyt
Server pannekakene lune med hakkede nøtter eller kokosflak for ekstra crunch.
Kommentarer