Historien bak oppskriften

Pannekaker har alltid vært en favoritt hos både barn og voksne, og de finnes i utallige varianter verden over. I Norge har vi lange tradisjoner med tynne pannekaker, men de små og luftige amerikanske variantene har også blitt svært populære. Kaninpannekaker er en morsom påskeversjon av de klassiske pannekakene og er perfekt for å skape litt ekstra glede rundt frokostbordet.

Jeg begynte å lage disse til påske da barna mine var små, og de ble en umiddelbar suksess. Små hender elsker å være med på kjøkkenet, og å sette sammen kaninfjes med bananer, blåbær og honning er både kreativt og gøy. Disse pannekakene er laget med grovt mel og naturlige søtninger som honning og banan, slik at de blir litt sunnere, men like gode.


Næringsinnhold per porsjon

NæringsstoffMengdeViktige vitaminer og mineraler
KalorierCa. 180 kcalVitamin B6, jern, magnesium
Proteiner5 gViktig for muskelvekst
Fett6 gSunt fett fra nøtter og kokos
Karbohydrater28 gNaturlig søtning fra frukt
Fiber3 gBra for fordøyelsen

Smak og tekstur

Disse pannekakene har en perfekt balanse mellom sødme og fylde. Den moste bananen gir en naturlig sødme og en ekstra saftig konsistens, mens honningen tilfører en mild karamellaktig smak. Havremelet gjør dem litt mer rustikke og mettende, samtidig som de forblir luftige og lette.

Når jeg tar den første biten, kjenner jeg hvordan den myke innsiden smelter på tungen, mens kanten har en lett sprøhet. Blåbærene gir en frisk kontrast, og en liten skvett honning på toppen forsterker den gode smaken. Disse pannekakene passer perfekt til en rolig påskefrokost med familien, der vi samles rundt bordet med en stor kanne te og nyter den deilige duften av nybakte pannekaker.


Mine erfaringer, tips og minner

Jeg husker den første påsken vi lagde disse pannekakene sammen. Barna mine lo og koste seg mens de formet kaninfjesene sine, og det endte med at vi brukte både bringebær og nøtter til pynt. Det fine med disse pannekakene er at de kan tilpasses med forskjellige toppinger, slik at alle kan lage sin egen favoritt.

Mitt beste tips er å ikke steke dem for raskt – middels varme gir de mest luftige pannekakene. Hvis du vil ha en ekstra sunn vri, kan du tilsette litt revet gulrot eller eple i røren for mer fiber og naturlig sødme. Noen ganger lager jeg en stor porsjon og fryser ned pannekaker til travle morgener, så kan barna varme dem i ovnen og få en god start på dagen.


Forslag til tilbehør

TilbehørHvorfor det passer
Friske jordbærGir en syrlig kontrast til honningen
Pisket kokosfløteEn luftig og naturlig søt topping
Hakkede mandlerGir ekstra tekstur og en nøtteaktig smak
Revet appelsinskallTilfører friskhet og en deilig aroma
Naturlig kakaopulverGir en bitter balanse til de søte smakene

  

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 180 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Pannekaker
  • 2 dl havremel
  • 1 dl grovt mel
  • 2 dl melk (kan byttes ut med havremelk)
  • 1 moden banan, most
  • 2 egg
  • 1 ss honning eller lønnesirup
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts kanel
  • ½ ts vaniljeekstrakt
  • Smør eller kokosolje til steking
  • Topping og pynt
  • 1 banan (til ører)
  • 8 blåbær (til øyne)
  • 4 jordbær (til nese)
  • 2 ss honning
  • Hakkede nøtter eller kokosflak

STEG FOR STEG:

  • Bland røren
    Mos en moden banan i en bolle. Tilsett egg, melk, honning, kanel og vanilje. Rør godt sammen.

  • Tilsett de tørre ingrediensene
    Bland havremel, grovt mel og bakepulver i en annen bolle. Rør dette forsiktig inn i det våte til du får en jevn røre. La hvile i 5 minutter.

  • Stek pannekakene
    Varm en stekepanne med litt smør eller kokosolje. Hell en liten øse røre i pannen og stek på middels varme til det dannes bobler på toppen. Snu og stek videre i 1–2 minutter. Lag både store og små pannekaker.

  • Sett sammen kaninpannekakene
    Bruk en stor pannekake som ansikt, to små pannekaker som kinn og bananskiver som ører. Pynt med blåbær til øyne og et halvt jordbær til nese. Drypp over litt honning for ekstra sødme.

  • Server og nyt
    Server pannekakene lune med hakkede nøtter eller kokosflak for ekstra crunch.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment