Historie om Spaghetti alle Vongole

Spaghetti alle Vongole er en klassisk italiensk pastarett som har sine røtter i Napoli-regionen, og har blitt en favoritt i mange hjem verden over. Denne retten er kjent for sin enkle, men smakfulle kombinasjon av pasta og skjære, som tilberedes i en lett, smakfull hvitvins- og hvitløksdressing. Jeg har laget min egen sunnere versjon ved å bruke fullkornspasta og redusere mengden olje. Det gir retten et ekstra løft i fiberinnhold, samtidig som den beholder den deilige sjømat-smaken. Spaghetti alle Vongole er perfekt for både en rask middag og til helgekos med venner.

Næringsinnhold i Spaghetti alle Vongole

IngrediensVitaminerFettSukkerProteiner
FullkornspastaFolat, Jern2g2g7g
Vongole (skjære)B12, C, D1g0g15g
HvitløkB6, C0g0g1g
PersilleA, C, K0g0g1g
OlivenoljeE14g0g0g
SitronC0g1g0g

Smak og tekstur

Spaghetti alle Vongole har en balansert smak med den delikate sødmen fra sjømat, friskheten fra sitronen og krydderene som hvitløk og chili. Den kremete sausen, laget med hvitvin og olivenolje, binder sammen pastaen og skjærene på en deilig måte. Fullkornspastaen gir en ekstra fyldig tekstur og tilfører en nøtteaktig smak som står godt til den lette og smakfulle sausen. Hver bit er en perfekt kombinasjon av myk pasta og skjærer, hvor sausen gir en silkemyk og smakfull finish.

Min erfaring og tips

Jeg har laget Spaghetti alle Vongole i mange år, og det har alltid vært en stor favoritt hos familien og venner. Jeg liker å bruke ferske vongole, som gir den beste smaken, men hermetiske skjære fungerer også fint i en travel hverdag. Ett tips jeg alltid gir, er å ikke overkoke skjærene – de skal åpne seg akkurat nok til at de beholder sin saftige konsistens. Jeg pleier også å bruke litt mer hvitløk og chili for å gi sausen et ekstra piff. Denne retten minner meg om koselige middager med gode samtaler og god mat.

Tilbehør

TilbehørBeskrivelse
Grønn salatEn frisk salat med ruccola, avokado og sitron.
Ristet brødGrovt brød, penslet med olivenolje og hvitløk.
Grillede grønnsakerLett grillede squash og paprika for ekstra smak.
HummusEn kremet hummus som passer perfekt til pastaen.

 

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

 
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 450 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Pasta:
  • 250 g fullkornspasta (spaghetti eller linguine)
  • Vongole og saus:
  • 500 g ferske vongole (skjære)
  • 3 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 liten rød chili, finhakket
  • 1 dl hvitvin
  • 1 ss rødvinseddik
  • Saften fra 1/2 sitron
  • 1/4 kopp fersk persille, hakket
  • Salt og pepper etter smak
  • Topping:
  • Frisk persille og sitronskiver til pynt
  • Ristede pinjekjerner (valgfritt)

STEG FOR STEG:

  • Kok pastaen: Kok fullkornspastaen i en stor gryte med lettsaltet vann til den er al dente. Sil av vannet og sett til side.
  • Forbered vongolene: Skyll vongolene godt i kaldt vann for å fjerne eventuell sand. Sett til side.
  • Lag sausen: Varm olivenolje i en stor panne. Stek hvitløk og chili i 1-2 minutter til det dufter. Tilsett vongolene og hvitvin, og la dem koke i 4-5 minutter til skjærene åpner seg. Hell i rødvinseddik og sitronsaft, og la sausen småkoke i 1-2 minutter.
  • Bland pasta og saus: Tilsett den kokte pastaen til sausen og bland forsiktig, så pastaen er godt dekket av sausen og skjærene.
  • Servering: Server retten med et dryss av frisk persille, sitronskiver og eventuelt ristede pinjekjerner for ekstra tekstur.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment