Historie

Eplechips er en enkel og sunn snacks som passer hele familien. Ideen kom fra barndommen, da vi tørket frukt for å bevare høstens epler. Denne oppskriften kombinerer klassiske smaker som kanel og honning for en varm og søt snacks. Eplechipsene har blitt en favoritt hos oss, både som mellommåltid og turmat. De er raske å lage og gir en deilig duft på kjøkkenet. Jeg har tilpasset oppskriften for å gjøre den sunnere, og barna elsker dem!


Tabell: Næring og vitaminer

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
Epler (4 stk)A, C, fiber0,2190,5
Kanel (1 ts)Antioksidanter0,100
Honning (1 ss)Kalium, magnesium0170,1

Smak og tekstur

Eplechipsene har en fantastisk sprøhet som knekker når du biter i dem, etterfulgt av en søt og krydret smak av kanel og honning. Syrligheten i eplene balanserer sødmen perfekt, og den lette karamelliserte overflaten gir en ekstra dimensjon til smaken. Hver bit er en kombinasjon av sprø tekstur og en varm, krydret aroma som gjør disse chipsene uimotståelige. Duften av kanel og epler som sprer seg i huset under stekingen, gjør dette til en av mine favorittoppskrifter.


Min erfaring og tips

Jeg lager disse eplechipsene ofte, spesielt når vi har for mange epler som må brukes. Barna elsker å hjelpe til med å drysse kanelen over, og det er alltid en glede å se hvordan de forsvinner fra fatet nesten med en gang. En gang tok vi med en boks med eplechips på fjelltur – det var den perfekte snacksen på toppen med utsikt over fjorden. Mitt beste tips er å bruke en mandolin for å få jevne, tynne skiver og passe på at chipsene ikke overlapper på stekebrettet.


Tabell: Tilbehør

TilbehørNæringsinnhold
Yoghurt naturellProtein, kalsium
Sukkerfri sjokoladesausLavere sukker
Hakkede nøtterSunt fett, protein
Tørkede tranebærC-vitamin, antioksidanter

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 80 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Hovedingredienser:
  • 4 epler, helst syrlige som Granny Smith
  • 1 ts kanel
  • 1 ss honning (valgfritt)
  • ½ ss sitronsaft
  • 2 ss vann

STEG FOR STEG:

  • Forvarm ovnen til 90 °C og legg bakepapir på to stekebrett.
  • Vask eplene godt og fjern kjernene. Bruk en mandolin eller en skarp kniv for å skjære eplene i tynne, jevne skiver.
  • Bland honning, sitronsaft og vann i en liten skål. Pensle epleskivene lett med blandingen.
  • Dryss et jevnt lag kanel over epleskivene.
  • Legg epleskivene på stekebrettene uten at de overlapper.
  • Stek i ovnen i ca. 1,5–2 timer, snu epleskivene etter halv steketid. Chipsene er klare når de er sprø.
  • Ta ut brettene og la chipsene avkjøles helt på risten før de serveres.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment