Börek er en klassisk rett med røtter i det osmanske kjøkken, elsket for sin sprø ytre og smakfulle indre fyll. Tradisjonelt laget med tynne lag av filodeig, er börek fylt med alt fra kjøtt og ost til spinat og krydder. Denne sunne versjonen setter et moderne preg på retten ved å bruke fullkornsfilodeig og en fyldig grønnsaksblanding.

Hver bit av denne böreken gir en herlig kontrast mellom den sprø, gyldne deigen og det myke, krydderfylte fyllet. I denne oppskriften kombineres spinat, gulrot og magre meieriprodukter med aromatiske krydder som muskat og hvitløk for å skape et næringsrikt og smakfullt fyll. Fullkornsfilodeigen bidrar med fiber og en nøtteaktig smak som komplementerer fyllet perfekt.

Den varme aromaen av börek i ovnen fyller kjøkkenet, og de sprø, flakete lagene inviterer deg til å ta en bit. Server den som en hovedrett med en frisk salat eller som en del av et tapasbord. Den kan også enkelt fryses og varmes opp igjen for en rask og næringsrik lunsj.

Med små justeringer, som bruk av magre meieriprodukter og tilsetning av grønnsaker, blir denne böreken en sunnere variant som opprettholder all den deilige smaken og teksturen fra originalen.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring


Sprø og Fyllende Börek med Grønnsaker og Fullkornsfyll

Porsjoner: 4 Koketid:
Næringsfakta 290 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Fyll:
  • 200 g fersk spinat, grovhakket
  • 1 gulrot, revet
  • 100 g cottage cheese eller magert ricotta
  • 50 g fetaost, smuldret
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/2 ts muskat
  • Salt og pepper etter smak
  • Börek:
  • 6 ark fullkornsfilodeig
  • 2 ss rapsolje eller smeltet margarin (til pensling)
  • Tilbehør:
  • En enkel grønn salat med sitrondressing

STEG FOR STEG:

  • Forvarm ovnen til 200 °C.
  • Varm litt olje i en stor stekepanne og fres spinaten til den faller sammen. La den avkjøles og press ut overflødig væske.
  • Bland spinat, revet gulrot, cottage cheese, fetaost, hvitløk, muskat, salt og pepper i en bolle. Sett til side.
  • Legg ett ark med filodeig på en ren arbeidsflate. Pensle lett med rapsolje og legg et nytt ark oppå. Gjenta prosessen til du har tre lag.
  • Plasser fyllet langs den ene langsiden av deigen, og rull tett sammen til en lang pølse. Gjenta med de resterende arkene og fyllet.
  • Legg börek-rullene på et bakepapirkledd stekebrett og pensle toppen lett med olje.
  • Stek i ovnen i 20–25 minutter, eller til börekene er gyldenbrune og sprø.
  • Server varme, gjerne med en frisk grønn salat som tilbehør.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment