1. Kort historie av oppskriften

Tunfisktoast er en klassisk rett som har sin opprinnelse fra rask og enkel kaféservering i USA. Den ble raskt populær på 1950-tallet som en praktisk og smakfull løsning for travle hverdager. Kombinasjonen av den kremete tunfisksalaten og den sprø toasten gjør retten til en tidløs favoritt. Jeg oppdaget den første gang i min ungdom og har siden gjort den til en hverdagsfavoritt i min familie. Det er en perfekt måte å bruke sunne ingredienser på, samtidig som smaken er rik og tilfredsstillende.


2. Næringstabell

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
Tunfisk (hermetisk)B12, D, Omega-31.00.026.0
Majones (lettversjon)E, K, Omega-65.00.20.5
SitronC, Kalium0.10.40.2
FullkornstoastB, Jern, Fiber2.01.24.0
SelleriC, Folat, Kalium0.10.50.3

3. Smak og tekstur

Tunfisktoast byr på en perfekt balanse av kremet og sprø tekstur. Den fyldige tunfisksalaten med et hint av frisk sitron gir et friskt løft, mens toasten tilfører en deilig knasende kontrast. Smakene harmonerer nydelig – tunfiskens milde smak kombineres med den syrlige sitronen og den nøtteaktige undertonen fra fullkornsbrødet. Jeg synes alltid denne retten gir en tilfredsstillende følelse, enten som et lett måltid eller en rask matbit på hektiske dager.


4. Min erfaring, tips og minner

Jeg lager ofte tunfisktoast når jeg trenger en rask og næringsrik lunsj. Mitt tips er å tilsette litt finhakket rødløk eller dill for en ekstra smakfull opplevelse. Jeg husker spesielt en gang jeg laget denne til en piknik med venner, og den ble en stor suksess! Den er også veldig fleksibel – man kan bruke avokado istedenfor majones for en sunnere vri. Å lage denne retten gir meg alltid en følelse av nostalgi og glede, og jeg elsker å eksperimentere med ulike krydder og urter.


5. Tilbehørstabell

TilbehørBeskrivelse
Grønn salatLett og frisk kontrast til toasten
Syltede agurkerTilfører en deilig syrlighet
Ovnsbakte søtpotetfriesEt sunt og mettende alternativ
TomatsuppePerfekt som en varmende siderett
AvokadomosKremet og gir en ekstra dimensjon til retten

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 220 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Base:
  • 4 skiver grovbrød
  • 1 avokado, most
  • En klype salt og pepper
  • Tunfiskblanding:
  • 2 bokser (á 150 g) tunfisk i vann, avrent
  • 2 ss gresk yoghurt
  • 1 ts Dijon-sennep
  • 1 ss kapers, finhakket
  • 1/2 rødløk, finhakket
  • Saften av 1/2 sitron
  • 2 ss fersk persille eller dill, hakket
  • Salt og pepper etter smak
  • Topping:
  • Frisk dill eller koriander
  • Et dryss chiliflak (valgfritt)

STEG FOR STEG:

  • Rist grovbrødet i en brødrister eller panne til det er sprøtt og gyllent.
  • Mos avokadoen med en gaffel, og smak til med salt og pepper. Fordel jevnt over hver brødskive.
  • I en bolle, bland tunfisk, gresk yoghurt, Dijon-sennep, kapers, rødløk, sitronsaft og hakkede urter. Smak til med salt og pepper.
  • Fordel tunfiskblandingen over avokadoen på hver skive.
  • Topp med frisk dill eller koriander og et dryss chiliflak for litt ekstra smak. Server umiddelbart.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment