Bunny Chow, en sør-afrikansk gatematklassiker, er en smaksbombe fylt med krydder og tradisjon. Denne sunnere varianten bruker kikertkarri laget med kokosmelk, tomater, og en blanding av varme krydder som garam masala, spisskummen og gurkemeie. Karriens kremete konsistens balanseres av de myke, luftige innvendige bitene av fullkornsbrød.
Når du skjærer i det lune brødet, strømmer dampen ut og avslører en aromatisk karri som fyller luften med duften av ingefær, koriander og hvitløk. Retten er en perfekt blanding av teksturer: myk karri, saftig brød og knasende grønnsaker.
Server Bunny Chow med en frisk salat og dryss over fersk koriander for ekstra friskhet. Denne retten er ikke bare en fryd for smaksløkene, men også næringsrik og mettende, ideell for en uformell middag eller en spennende helgerett.
Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring
- Vitamin Vennskap: Hvordan velge enkeltvitaminer uten å bomme
- Effekten av Varmebehandling: Bevar næringsinnholdet i frukt og grønnsaker
- Vitaminer i Matvarer: En guide til livsnødvendige næringsstoffer

INGREDIENSER:
- Kikertkarri
- 2 ss olivenolje
- 1 stor løk, finhakket
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 ss fersk ingefær, revet
- 1 rød chili (valgfritt), finhakket
- 1 boks hakkede tomater (400 g)
- 1 boks kokosmelk, lett (400 ml)
- 2 bokser kikerter, skyllet og avrent (ca. 480 g)
- 1 ts spisskummen
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts garam masala
- Salt og pepper etter smak
- Til servering
- 4 små fullkornsbrød (eller 1 stort delt i 4)
- Frisk koriander, hakket
- Sitronbåter
STEG FOR STEG:
- Forbered grønnsaker: Hakk løk, hvitløk, ingefær og chili (om ønskelig). Skyll kikertene.
- Lag karri-basisen: Varm olivenolje i en stor panne. Tilsett løk, hvitløk og ingefær, og stek på middels varme til løken er myk.
- Tilsett krydder: Rør inn spisskummen, gurkemeie og garam masala. Stek i 1–2 minutter for å frigjøre aromaene.
- Kok sausen: Tilsett hakkede tomater og kokosmelk, og la det småkoke i 10 minutter.
- Tilsett kikerter: Ha i kikerter og la det småkoke ytterligere 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Forbered brødet: Skjær toppen av fullkornsbrødene og fjern innmaten for å lage en hul "bolle".
- Server: Fyll hvert brød med kikertkarri, dryss over hakket koriander, og server med sitronbåter.
Kommentarer