Bunny Chow, en sør-afrikansk gatematklassiker, er en smaksbombe fylt med krydder og tradisjon. Denne sunnere varianten bruker kikertkarri laget med kokosmelk, tomater, og en blanding av varme krydder som garam masala, spisskummen og gurkemeie. Karriens kremete konsistens balanseres av de myke, luftige innvendige bitene av fullkornsbrød.

Når du skjærer i det lune brødet, strømmer dampen ut og avslører en aromatisk karri som fyller luften med duften av ingefær, koriander og hvitløk. Retten er en perfekt blanding av teksturer: myk karri, saftig brød og knasende grønnsaker.

Server Bunny Chow med en frisk salat og dryss over fersk koriander for ekstra friskhet. Denne retten er ikke bare en fryd for smaksløkene, men også næringsrik og mettende, ideell for en uformell middag eller en spennende helgerett.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

Sunn Bunny Chow med krydret kikertkarri i fullkornsbrød

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 260 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Kikertkarri
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stor løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ss fersk ingefær, revet
  • 1 rød chili (valgfritt), finhakket
  • 1 boks hakkede tomater (400 g)
  • 1 boks kokosmelk, lett (400 ml)
  • 2 bokser kikerter, skyllet og avrent (ca. 480 g)
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts garam masala
  • Salt og pepper etter smak
  • Til servering
  • 4 små fullkornsbrød (eller 1 stort delt i 4)
  • Frisk koriander, hakket
  • Sitronbåter

STEG FOR STEG:

  • Forbered grønnsaker: Hakk løk, hvitløk, ingefær og chili (om ønskelig). Skyll kikertene.
  • Lag karri-basisen: Varm olivenolje i en stor panne. Tilsett løk, hvitløk og ingefær, og stek på middels varme til løken er myk.
  • Tilsett krydder: Rør inn spisskummen, gurkemeie og garam masala. Stek i 1–2 minutter for å frigjøre aromaene.
  • Kok sausen: Tilsett hakkede tomater og kokosmelk, og la det småkoke i 10 minutter.
  • Tilsett kikerter: Ha i kikerter og la det småkoke ytterligere 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Forbered brødet: Skjær toppen av fullkornsbrødene og fjern innmaten for å lage en hul "bolle".
  • Server: Fyll hvert brød med kikertkarri, dryss over hakket koriander, og server med sitronbåter.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment