Historien bak oppskriften

Pannekaker har vært en frokostfavoritt i mange kulturer i århundrer. De tradisjonelle variantene lages ofte med hvetemel og sukker, men etter hvert som flere ønsker sunnere alternativer, har havremel og naturlige søtstoffer blitt mer populære.

Jeg elsker hvordan disse havrepannekakene kombinerer det beste fra begge verdener. De er både luftige og mettende, samtidig som de gir en balansert og næringsrik start på dagen. Perfekte for en avslappende helgefrokost eller en romantisk Valentinsdag hvor man vil unne seg noe ekstra godt.


Næringsinnhold per porsjon

NæringsstoffMengdeHelsefordeler
Kalorier320 kcalGir energi for en god start på dagen
Protein12 gViktig for metthet og muskelreparasjon
Fett10 gSunt fett fra nøtter og gresk yoghurt
Karbohydrater45 gGir energi og holder deg mett lenge
Fiber6 gBidrar til god fordøyelse
Kalsium150 mgStyrker skjelettet
Vitamin C20 mgStyrker immunforsvaret
AntioksidanterHøytFinnes i friske bær og honning

Smak og tekstur

Det første jeg merker når jeg setter tennene i disse pannekakene, er hvor luftige og myke de er. Havremelet gir en litt mer rustikk følelse enn vanlig hvetemel, men det gjør dem også mer mettende og smakfulle.

Den naturlige sødmen fra honning og vanilje balanseres perfekt med den syrlige friskheten fra bærene. En klatt gresk yoghurt på toppen gir en kremet kontrast, mens de ristede nøttene tilfører en lett crunch.

Jeg elsker hvordan kanelen gir en varm og krydret dybde, som sammen med vaniljen skaper en fyldigere smak. Det er en perfekt balanse mellom søtt, syrlig og kremet – akkurat slik jeg liker det.


Min erfaring, tips og minner

Jeg har alltid hatt et elsk-forhold til pannekaker, men i voksen alder har jeg blitt mer bevisst på ingrediensene jeg bruker. Disse havrepannekakene har blitt en favoritt, både fordi de er sunne og fordi de smaker fantastisk.

En gang lagde jeg disse til en overraskelsesfrokost på Valentinsdagen, og det var en suksess. Med tente lys, kaffe i favorittkoppene og disse deilige pannekakene, ble det en perfekt start på dagen.

Et godt tips er å ikke røre for mye i røren – det gjør pannekakene ekstra luftige. Hvis du vil ha mer proteiner, kan du tilsette litt cottage cheese eller proteinpulver. Jeg liker også å variere toppingen – noen ganger bruker jeg peanøttsmør, andre ganger sjokoladebiter for en ekstra godbit.


Anbefalt tilbehør

TilbehørHvorfor det passer
Friskpresset appelsinjuiceGir en frisk kontrast til pannekakene
Mørk sjokoladebiterTilfører en luksuriøs og dypere smak
Mandel- eller nøttesmørGir sunt fett og en nøtteaktig smak
VaniljeyoghurtKremet topping som balanserer sødmen
En kopp kaffe eller tePerfekt for en avslappende frokoststund

 

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

 
Porsjoner: 2 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 320 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Pannekaker:
  • 1 dl havremel
  • 1 dl lett melk eller mandelmelk
  • 1 egg
  • ½ dl gresk yoghurt
  • ½ ts bakepulver
  • ½ ts kanel
  • ½ ts vaniljeekstrakt
  • 1 ss honning
  • Topping:
  • 1 dl friske bær (jordbær, blåbær, bringebær)
  • 1 ss hakkede valnøtter eller mandler
  • 1 ss honning eller lønnesirup
  • 2 ss gresk yoghurt

STEG FOR STEG:

  • Lag pannekakerøren: Bland havremel, bakepulver og kanel i en bolle. I en annen bolle visper du sammen egg, melk, yoghurt, honning og vaniljeekstrakt. Rør de våte ingrediensene forsiktig inn i de tørre til du har en jevn røre.
  • Stek pannekakene: Varm opp en non-stick stekepanne på middels varme og tilsett litt smør eller kokosolje. Hell en liten øse røre i pannen og stek til små bobler begynner å dukke opp på overflaten. Snu pannekaken og stek videre i 1–2 minutter til den er gyllen.
  • Hold pannekakene varme: Legg ferdigstekte pannekaker på en tallerken og dekk dem lett med et kjøkkenhåndkle mens du steker resten.
  • Topp med friske bær og honning: Når alle pannekakene er ferdige, stable dem på en tallerken, topp med friske bær, en klatt gresk yoghurt, hakkede nøtter og en skvett honning.
  • Servering: Nyt pannekakene mens de er varme, gjerne med en kopp kaffe eller te for den perfekte starten på Valentinsdagen.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment