Historie

Denne quinoasalaten henter inspirasjon fra middelhavskjøkkenet, der friske grønnsaker og lette dressinger står i fokus. Jeg laget den første gang etter en sommerferie i Hellas, og siden har den blitt en fast del av hverdagen min. Salaten er både enkel og næringsrik, og den passer perfekt som lunsj eller tilbehør. Jeg elsker hvor raskt den kan tilberedes, og hvordan de enkle ingrediensene smaker så godt sammen. Hver bit gir en følelse av sommer og velvære – en rett som gir energi og glede.


Tabell: Næring og vitaminer

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
Quinoa (2 dl)B-vitamin, magnesium318
Rødløk (1 stk)C, fiber0,11,20,3
Paprika (gul, 1 stk)A, C0,351
Agurk (1 stk)K, C0,12,10,7
Cherrytomater (1 dl)C, antioksidanter0,230,5
Fetaost (50 g)Kalsium, B12814

Smak og tekstur

Quinoasalaten er en opplevelse av kontraster – den har en myk og nøtteaktig base fra quinoaen, som møter den knasende sprøheten fra grønnsakene. Cherrytomater og paprika tilfører en naturlig sødme, mens agurken gir en forfriskende og saftig tekstur. Dressingen av sitron og olivenolje tilfører en syrlig friskhet som balanserer de andre smakene perfekt. Rødløk gir et mildt kick, mens fetaosten tilfører en kremet og lett saltet undertone. Resultatet er en rett som både er enkel, smakfull og tilfredsstillende.


Min erfaring og tips

Denne salaten er en fast gjenganger i ukesmenyen min. Jeg elsker hvor raskt den kan tilberedes, og at den er så lett å tilpasse etter hva jeg har i kjøleskapet. En gang serverte jeg den på en piknik med venner, og den ble raskt dagens favoritt. Mitt tips er å alltid skylle quinoaen godt før koking for å unngå bitterhet. Til hverdags tilsetter jeg gjerne kikerter for ekstra protein, og til spesielle anledninger drysser jeg over granateplefrø for en ekstra pop av smak og farge.


Tabell: Tilbehør

TilbehørNæringsinnhold
Grove brødskiverFiber, komplekse karbohydrater
KikerterProtein, jern
GranateplefrøC-vitamin, antioksidanter
Ristede nøtterSunt fett, vitamin E

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 250 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Hovedingredienser:
  • 2 dl quinoa
  • 1 rødløk, finhakket
  • 1 gul paprika, kuttet i små terninger
  • 1 agurk, kuttet i små terninger
  • 1 dl cherrytomater, delt i to
  • 50 g fetaost (valgfritt)
  • 2 ss fersk persille, finhakket
  • Sitrusdressing:
  • Saften fra 1 sitron
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts honning eller lønnesirup
  • 1 ts dijonsennep
  • Salt og pepper etter smak

STEG FOR STEG:

  • Kok quinoa i henhold til pakkeanvisningen, og la den avkjøles.
  • Forbered grønnsakene: Kutt rødløk, paprika, agurk og cherrytomater i små biter. Hakk persille.
  • Lag dressingen: I en liten bolle, bland sitronsaft, olivenolje, honning, dijonsennep, salt og pepper. Pisk godt sammen.
  • Bland sammen: I en stor bolle, kombiner quinoa, grønnsaker og fetaost (om ønskelig). Hell dressingen over, og bland godt.
  • Server salaten i skåler, og topp med ekstra persille eller ristede nøtter for crunch.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment