Historie

Sjokolademousse har sin opprinnelse i Frankrike, hvor den i århundrer har vært en favorittdessert blant både kongelige og vanlige folk. Jeg oppdaget denne oppskriften da jeg ønsket å lage noe elegant og lett, men samtidig glutenfritt for venner med matintoleranse. Ved å bruke mørk sjokolade, naturlige søtstoffer og et hint av appelsin, har jeg gitt den en frisk og norsk vri. Denne desserten har blitt en fast favoritt i vår familie, og jeg elsker hvordan den kombinerer luksuriøs smak med enkel tilberedning.


Tabell: Næring og vitaminer

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
Mørk sjokolade (70 % kakao)Jern, magnesium1282
Egg (2 stk)A, D, E, B12100,412
Kokosmelk (1 dl)E, laurinsyre1211,1
Appelsinskall (1 ts)C000
Honning (1 ss)Kalium, sink0170

Smak og tekstur

Denne sjokolademoussen er en ren nytelse! Den er silkemyk og lett som en sky, med en intens sjokoladesmak som gir en følelse av luksus. Appelsinskallet gir en frisk og syrlig undertone som balanserer fylden fra sjokoladen perfekt. Konsistensen er luftig og kremet, og hver bit smelter i munnen. Duften av sjokolade og sitrus gjør det vanskelig å vente til desserten er ferdig avkjølt.


Min erfaring og tips

Jeg har laget denne moussen til både store og små anledninger, og den blir alltid en suksess. En gang hadde jeg glemt å kjøpe kokosmelk og brukte mandelmelk i stedet – og det fungerte like godt! Jeg liker å pynte moussen med friske bær og et dryss av kakaopulver for å gi den en elegant finish. Denne desserten minner meg om hyggelige familiemiddager, der vi alltid samles rundt bordet og nyter et lett og velsmakende måltid sammen.


Tabell: Tilbehør

TilbehørNæringsinnhold
Friske bringebærC-vitamin, fiber
Revet mørk sjokoladeAntioksidanter
Sukkerfri vaniljesausLavere sukker, kalsium
MyntebladerC-vitamin

 

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

 
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 180 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Hovedingredienser:
  • 150 g mørk sjokolade (minst 70 % kakao)
  • 2 egg, skilt i eggeplommer og eggehviter
  • 1 ss honning eller lønnesirup
  • 1 dl kokosmelk (kremet del)
  • Smakstilsetninger:
  • 1 ts finrevet appelsinskall
  • ½ ts vaniljeekstrakt
  • 1 klype salt
  • Pynt:
  • Friske bringebær eller blåbær
  • Dryss av kakaopulver eller revet mørk sjokolade

STEG FOR STEG:

  • Smelt mørk sjokolade i en varmebestandig bolle over vannbad. Rør til glatt og la den avkjøles litt.
  • I en stor bolle, pisk eggehvitene til stive topper. Sett til side.
  • I en annen bolle, visp eggeplommene sammen med honning eller lønnesirup til en lys og kremet konsistens.
  • Rør kokosmelk, appelsinskall, vaniljeekstrakt og en klype salt inn i den smeltede sjokoladen.
  • Vend eggeplommeblandingen forsiktig inn i sjokoladen.
  • Tilsett eggehvitene litt etter litt, og vend forsiktig til alt er godt blandet og luftig.
  • Fordel moussen i små glass eller skåler, og sett dem i kjøleskapet i minst 2 timer for å stivne.
  • Server med friske bær og et dryss av kakaopulver eller revet sjokolade.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment