Historien bak oppskriften

Jeg oppdaget kikertwraps på en ferietur til Hellas for mange år siden, der vi spiste lunsj på en liten taverna rett ved havet. De serverte varme flate brød fylt med kikerter, friske grønnsaker og en kald, kremet tzatziki – og jeg var solgt. Da jeg kom hjem, begynte jeg å eksperimentere, og etter litt prøving og feiling satt jeg igjen med denne norske, sunnere varianten. Den har blitt en favoritt i huset, særlig på travle ukedager eller når vi vil ha noe lett, men mettende. Det er så enkelt – og det smaker alltid litt ferie.


Næringsinnhold og vitaminer

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
KikerterFolat, B6, jern2.61.77.0
Gresk yoghurtB12, kalsium, D3.04.56.0
AgurkC, K0.11.40.6
GulrotA, C, betakaroten0.24.70.8
FullkornstortillaB-vitaminer, fiber3.51.04.0

Smak og tekstur

Disse wrapene smaker friskt, krydret og litt syrlig – akkurat slik jeg liker det. Kikertene har et mildt krydderpreg fra spisskummen og paprika, og gir en deilig, litt nøtteaktig smak. Tzatzikien er fløyelsmyk og syrlig med tydelig smak av hvitløk og dill, og grønnsakene gir både farge og sprø tekstur. Tortillaene blir lune og litt seige, og ruller seg perfekt rundt fyllet. Kombinasjonen er både mettende og lett på samme tid, og den gjør godt for kroppen. Det er en balanse av mykt, sprøtt, saftig og kremet – alt jeg ønsker i et måltid.


Min erfaring, tips og minner

Jeg lager ofte disse wrapene når vi trenger en rask middag, eller når jeg skal imponere med noe sunt til lunsjgjester. Barna mine lager gjerne sine egne, og vi gjør det til en liten wrap-buffet hjemme. Det skaper latter og kreativitet. Jeg bruker noen ganger ekstra grønnsaker som spinat eller paprika, og bytter tzatzikien med hummus hvis vi vil variere. Et tips fra meg: Lag gjerne dobbel porsjon av kikertene – de er nydelige på toppen av salat eller som snacks dagen etter. Og tzatzikien? Den blir faktisk bedre etter en time i kjøleskapet.


Passende tilbehør

TilbehørHvorfor det passer godt
Ovnsbakte søtpotetskiverSøtt og mykt til det syrlige
Hummus og grønnsakstaverDipp og crunch i én pakke
Grønn salat med vinaigretteFrisk og lett balanse
Oliven og fetaGir middelhavspreg og saltsmak
Grove pitachipsPerfekt til å dyppe i tzatziki

 

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 320 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Kikertblanding
  • 1 boks kikerter (230 g avrent)
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts spisskummen
  • ½ ts paprikapulver
  • ½ ts hvitløkspulver
  • ¼ ts salt
  • Nykvernet pepper
  • Tzatziki
  • 2 dl gresk yoghurt (3–5 % fett)
  • ½ agurk (revet og avrent)
  • 1 lite fedd hvitløk (finrevet)
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss finhakket fersk dill (eller 1 ts tørket)
  • Litt salt og pepper
  • Til montering
  • 4 grove tortillalefser (fullkorn eller havrebasert)
  • 1 gulrot (revet)
  • ½ rødkål (finstrimlet)
  • ½ agurk (i tynne staver)
  • Eventuelt litt grønn salat

STEG FOR STEG:

  • Skyll kikertene godt og tørk dem lett med kjøkkenpapir.

  • Varm oljen i en panne, og tilsett kikerter, spisskummen, paprikapulver og hvitløkspulver. Stek på middels varme i 6–8 minutter til de blir litt sprø. Smak til med salt og pepper.

  • Lag tzatzikien ved å rive agurken, klemme ut vannet og blande med yoghurt, hvitløk, dill, sitronsaft, salt og pepper. Sett kaldt i minst 10 minutter.

  • Forbered grønnsakene ved å skjære i passende strimler eller rive fint.

  • Varm tortillalefsene lett i en tørr panne eller ovn så de blir myke og enkle å rulle.

  • Monter wrapsene ved å smøre et lag tzatziki i bunnen, legge på grønnsaker og en god skje med varme kikerter.

  • Rull tett sammen, og server med en gang eller pakk i matpapir og ta med som lunsj.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment