Kort Historie: Rødbeter har vært populære i mange norske kjøkken i flere generasjoner. I dag brukes de ofte til å lage rødbetechips – en moderne og sunn vri. Chipsene krever minimalt med olje, men har mye smak. Jeg elsker hvordan de er enkle å lage og alltid blir godt mottatt som snacks.


Næringsinnhold og Vitaminer

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
Rødbeter (500 g)Folat, Kalium, Vitamin C0.2183
Olivenolje (2 ss)Vitamin E, Omega-62800
Havsalt (1 ts)Ingen betydelig000

Smak og Tekstur

Rødbetechipsene er sprø og fulle av smak. Den naturlige sødmen balanseres med et dryss havsalt. Olivenoljen gir en nøtteaktig undertone. Jeg elsker hvordan chipsene er lette, men likevel tilfredsstillende.


Min Erfaring, Tips og Minner

Jeg lager ofte rødbetechips som snacks til hverdags. En gang tilsatte jeg chilipulver for ekstra varme – det var en suksess! Mitt beste tips er å skjære rødbetene så tynne som mulig. Dette sikrer jevn steking og perfekt sprøhet.


Forslag til Serveringsmåter

TilbehørBeskrivelse
HummusKremet og smakfull dipp
GuacamoleFrisk og lett kontrast
AioliPerfekt til et hint av hvitløkssmak
Friske grønnsakerKombiner med gulrot- eller agurkstaver
En kopp grønn teFor en avslappende snackpause

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 90 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Hovedingredienser
  • Rødbeter: 3 store, skrelt og skåret i tynne skiver
  • Olivenolje: 1 ss
  • Havsalt: etter smak
  • Ekstra smaksalternativer (valgfritt)
  • Paprikapulver: 1/2 ts
  • Røkt salt eller urtesalt: 1/2 ts
  • Tørket rosmarin eller timian: 1 ts

STEG FOR STEG:

  • Forbered rødbetene:
    Skrell rødbetene og bruk en mandolin eller skarp kniv for å skjære dem i jevnt tynne skiver. Dette sikrer at chipsene blir sprø og jevnt stekt.
  • Krydre rødbetene:
    Legg rødbeteskivene i en bolle og drypp over olivenolje. Vend godt slik at alle skivene er lett dekket. Dryss på havsalt og ønsket krydder.
  • Stek i ovnen:
    Forvarm ovnen til 150 °C. Legg rødbeteskivene i ett lag på en bakeplate kledd med bakepapir.
    Stek i ca. 25–30 minutter, og vend chipsene etter halve tiden. Følg med mot slutten for å unngå at de brenner.
  • Avkjøl og server:
    Ta chipsene ut av ovnen og la dem avkjøles på en rist. De vil bli sprøere når de avkjøles. Server som en sunn snack eller garnityr.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment