Kort historie

Denne oppskriften stammer fra USA, hvor kondensert melk brukes til å lage silkemyk iskrem uten maskin. Oppskriften har blitt populær i norske hjem for sin enkelhet og herlige smak. Jeg liker hvordan den kombinerer kremet tekstur med naturlig sødme. Isen passer perfekt til både hverdagskos og spesielle anledninger.


Tabell med næringer og vitaminer

IngrediensVitaminerFettSukkerProteiner
Kondensert melkB2, B128 g55 g8 g
KremfløteA, D35 g3 g2 g
JordbærC0.3 g4 g0.7 g
HonningB60 g17 g0.1 g

Smak og tekstur

Denne iskremen er en drøm for alle som elsker fløyelsmyke desserter. Konsistensen er utrolig glatt, nesten som en italiensk gelato, med små lommer av friske bær som gir en forfriskende kontrast. Søtheten fra den kondenserte melken balanseres perfekt av den naturlige syrligheten i bærene, mens honningen gir en rund og mild aroma. Hver skje smelter i munnen og etterlater en subtil vanilje- og sitronsmak.


Min erfaring, tips og minner

Jeg husker første gang jeg laget denne oppskriften – barna mine var begeistret over å se iskremen formes uten maskin. For meg er det en glede å kunne eksperimentere med smaker; noen ganger tilsetter jeg mørk sjokoladebiter eller knuste kjeks for ekstra crunch. Et tips er å bruke frosne bær for å få en kjølig og enda friskere opplevelse. Jeg liker også å servere iskremen i små porsjonsglass for en elegant presentasjon.


Tabell med tilbehør

TilbehørSmakskomplement
Friske bærSyrlig kontrast
Mørk sjokoladesausRik sødme
Ristede nøtterSprø tekstur
KokosflakEksotisk touch

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 6 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 150 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Base
  • 400 g lett kondensert melk
  • 3 dl kremfløte (alternativ: lettfløte)
  • 1 ts ekte vaniljepulver
  • Tilsetninger
  • 100 g friske bær (jordbær, bringebær eller blåbær)
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss honning eller lønnesirup

STEG FOR STEG:

  1. Pisk kremfløte til myke topper i en stor bolle.
  2. Vend inn kondensert melk med en slikkepott til det er jevnt blandet.
  3. Tilsett vaniljepulver, sitronsaft og honning, og rør forsiktig inn.
  4. Knus bærene lett med en gaffel og vend dem forsiktig inn i blandingen.
  5. Hell røren i en fryseform eller en brødform, dekk til med plastfolie.
  6. Frys i minst 4 timer eller til iskremen er fast.
  7. Server med ønsket topping som ristede nøtter, ferske bær eller mørk sjokoladesaus.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment