1. Historie

Pizza Bianca, som betyr “hvit pizza” på italiensk, er kjent for sin kremete ostebase i stedet for den tradisjonelle tomatsausen. Denne varianten med tynne potetskiver har sine røtter i rustikke italienske kjøkken, hvor enkle ingredienser ble forvandlet til smakfulle retter. Poteter på pizza er et deilig eksempel på hvordan ingredienser kan brukes kreativt, og det gir en perfekt balanse mellom myke og sprø teksturer. Denne retten er blitt populær langt utenfor Italia, med sin luksuriøse kombinasjon av fløyelsmyk ost og fyldig potet.


2. Næringstabell

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
PoteterC, B6, kalium0.11.72.0
MozzarellaostB12, kalsium20.00.022.0
RicottaA, D, kalsium10.02.07.0
OlivenoljeE, K13.50.00.0
HvetemelB1, B3, jern1.00.13.0
HvitløkC, B60.10.10.2
RosmarinA, C0.00.10.3

3. Smak og tekstur

Pizza Bianca med potetskiver byr på en unik blanding av kremete og sprø teksturer. Den luftige pizzabunnen danner en perfekt base for den myke ricotta- og mozzarellaosten. Potetskivene gir en mild, jordlig smak og en deilig kremet konsistens når de bakes. Rosmarin og et hint av hvitløk tilfører et aromatisk løft, mens en drizzle med olivenolje etter steking gir et silkemykt preg. Hver bit føles som en perfekt harmoni av smak og tekstur.


4. Min erfaring og tips

Denne pizzaen er en favoritt på våre helgekvelder. Jeg liker å bruke en mandolin for å få potetskivene syltynne – det hjelper dem å bake jevnt og få en lett sprøhet på kantene. Et lite dryss parmesan før servering gir en ekstra dybde i smaken. Hvis jeg har fersk trøffelolje tilgjengelig, liker jeg å avslutte med et lite drypp for å løfte retten til et gourmetnivå.


5. Tilbehørstabell

TilbehørBeskrivelse
RuccolasalatEn lett salat med sitrondressing
HvitløksbrødPerfekt for å suge opp rester av den deilige sausen
Bakt soppGir en dyp umami-smak som komplementerer pizzaen
Syltede rødløkFor en syrlig og søt kontrast
Et glass proseccoFor å heve smakene og gi en luksuriøs opplevelse

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 280 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Pizzabunn:
  • 200 g hvetemel eller grovmel
  • 1 ts tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss olivenolje
  • 1 dl lunkent vann
  • Topping:
  • 150 g crème fraîche eller ricotta
  • 2 mellomstore poteter, skåret i tynne skiver
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 50 g parmesan, revet
  • Frisk rosmarin (2-3 kvister)
  • 1 ss olivenolje
  • Salt og pepper etter smak

STEG FOR STEG:

  1. Lag pizzabunnen:
    • Bland mel, tørrgjær og salt i en bolle. Tilsett olivenolje og lunkent vann. Elt til en jevn deig.
    • Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve i 30 minutter på et lunt sted.
  2. Forbered potetene:
    • Skjær potetene i tynne skiver med en mandolin eller skarp kniv. Skyll skivene i kaldt vann for å fjerne stivelse og tørk dem godt.
  3. Sett sammen pizzaen:
    • Forvarm ovnen til 220 °C. Kjevle ut deigen til ønsket tykkelse og legg den på et bakepapirkledd stekebrett.
    • Smør crème fraîche eller ricotta jevnt over pizzabunnen.
  4. Legg på toppingen:
    • Fordel potetskivene jevnt over basen. Dryss over finhakket hvitløk, rosmarin og parmesan. Avslutt med en lett dusj olivenolje, og smak til med salt og pepper.
  5. Stek pizzaen:
    • Stek pizzaen i ovnen i 15-20 minutter, eller til kantene er gyllenbrune og potetene er møre.
  6. Servering:
    • La pizzaen avkjøle seg litt før du skjærer den opp. Server med en frisk grønn salat eller en enkel dressing på siden.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment