Hummerbisque har sin opprinnelse i det franske kjøkkenet og har vært en luksuriøs rett i flere århundrer. Den ble først laget av fiskere som ønsket å bruke hele hummeren, inkludert skallet, for å trekke ut mest mulig smak. Over tid har denne suppen blitt et symbol på eleganse og eksklusivitet, ofte servert på fine restauranter og spesielle anledninger. Jeg elsker hvordan den kombinerer en rik, dyp smak med en silkemyk konsistens – perfekt for en romantisk middag. Med noen enkle justeringer har jeg laget en lettere variant uten at den mister sin luksuriøse karakter.


Næringsinnhold per porsjon

NæringMengdeViktige vitaminer
Kalorier220 kcalVitamin B12, D
Protein20 gMagnesium, sink
Fett8 gSunt fett fra olivenolje
Karbohydrater10 gNaturlig sødme fra grønnsaker
Fiber2 gAntioksidanter fra tomater og urter

Smak og tekstur

Hver skje av denne hummerbisquen føles som ren luksus. Smaken er intens, men samtidig balansert – en kombinasjon av sødmen fra hummeren, syrligheten fra tomatene og den lette friskheten fra hvitvinen. Jeg liker å tilsette en liten mengde sitronsaft for å fremheve de delikate smakene ytterligere.

Konsistensen er kremet, men ikke tung, takket være en lett blanding av havremelk og crème fraîche. Små biter av hummerkjøtt gir en kontrast mellom det silkemyke og det faste, mens en sprø topping av hjemmelagde krutonger tilfører en deilig crunch.


Min erfaring og personlige tips

Jeg elsker å lage hummerbisque til spesielle anledninger. Første gang jeg prøvde det hjemme, var jeg litt skeptisk til om jeg ville klare å få den like god som på restaurant. Men da jeg lærte hvor viktig det er å trekke ut smaken fra skallet, ble resultatet helt nydelig.

Mitt beste tips er å la kraften småkoke lenge nok til at smakene virkelig utvikler seg. Jeg foretrekker også å bruke en stavmikser for å få suppen helt glatt, men hvis jeg vil ha den ekstra raffinert, siler jeg den gjennom en finmasket sil. Å servere den med nystekt brød og et glass hvitvin gjør opplevelsen komplett.


Tilbehør som passer til hummerbisque

TilbehørSmakskombinasjon
Sprø krutongerGir kontrast til den silkemyke suppen
Fersk dill eller persilleFrisker opp smaken
Grillet aspargesEn mild, elegant siderett
Nystekt baguettePerfekt for å dyppe i suppen
Et glass champagneLøfter hele måltidet

  

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 220 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Hummerkraft
  • 2 hummer, ferdigkokt (skall og kjøtt separat)
  • 1 ss olivenolje
  • 1 sjalottløk, grovhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 gulrot, i skiver
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 7 dl vann
  • 1 laurbærblad
  • 1 kvist timian
  • Suppen
  • 2 dl havremelk
  • 1 dl crème fraîche
  • ½ ts havsalt
  • ½ ts nykvernet pepper
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ss smør
  • Til servering
  • Sprø krutonger
  • Fersk dill eller persille
  • Litt ekstra hummerkjøtt

STEG FOR STEG:

  • Rens hummeren og sett kjøttet til side. Bruk skallet til å lage kraft.
  • Varm opp olivenolje i en stor gryte og fres sjalottløk, hvitløk og gulrot til de er myke.
  • Tilsett tomatpuré og la det frese i et par minutter for å få frem sødmen i tomatene.
  • Ha i hummer-skallene, hvitvin, vann, laurbærblad og timian. La småkoke i 20 minutter.
  • Sil kraften gjennom en finmasket sil og kast skallene.
  • Hell kraften tilbake i gryten og rør inn havremelk, crème fraîche, salt, pepper og sitronsaft.
  • Bruk en stavmikser til å blende suppen helt jevn.
  • Rør inn smøret rett før servering for ekstra kremet konsistens.
  • Fordel suppen i skåler, topp med hummerkjøtt, dill og sprø krutonger.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment