1. Historie

Søtpotetlasagne er en moderne vri på den klassiske italienske lasagnen, der søtpotet erstatter tradisjonelle pastaplater. Denne retten har blitt populær i helsebevisste kretser og blant de som ønsker glutenfrie alternativer. Søtpotetens naturlige sødme og myke tekstur gjør den til en perfekt base i lagvis middagsretter, samtidig som den tilfører flere næringsstoffer. Med inspirasjon fra Middelhavet, men tilpasset moderne kosthold, har denne retten fått en fast plass på mange middagsbord.


2. Næringstabell

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
SøtpotetA, C, B60.16.51.5
TomatsausC, E0.33.01.2
Ricotta eller cottage cheeseB12, D4.01.57.0
Grønnsaker (spinat, squash)K, C0.22.01.5
Revet ostB12, K8.00.57.5

3. Smak og tekstur

Søtpotetlasagne byr på en fantastisk kombinasjon av smaker og teksturer. Søtpotetskivene blir myke og karamelliserte under steking, og gir en søt kontrast til den fyldige tomatsausen. Lagene med spinat og ricotta tilfører en silkemyk konsistens, mens et gyllent lag av smeltet ost på toppen skaper en uimotståelig sprø finish. Hver bit er en balansert harmoni av sødme, syrlighet og kremet fylde.


4. Min erfaring og tips

Jeg elsker å lage søtpotetlasagne til familiemiddager. Det er alltid en suksess, selv for de som vanligvis savner pastaen. Mitt beste tips er å bruke en mandolin for å få tynne, jevne skiver av søtpotet – det hjelper med å få en jevn steking. En gang prøvde jeg å legge til et lag med grillet paprika for ekstra smak, og det gjorde virkelig susen. Dessuten liker jeg å servere den med en frisk salat for å balansere retten.


5. Tilbehørstabell

TilbehørBeskrivelse
Grønn salatLett og syrlig, med sitrondressing
HvitløksbrødPerfekt for å dyppe i tomatsausen
Syltede grønnsakerEn syrlig kontrast til lasagnens sødme
Ristet pinjekjernerDryss over for ekstra crunch
Frisk basilikumGir retten et aromatisk løft

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 400 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Grønnsakssaus:
  • 2 ss olivenolje
  • 1 løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 rød paprika, i små terninger
  • 400 g hakkede tomater (hermetiske)
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket basilikum
  • Salt og pepper etter smak
  • Fyll:
  • 2 store søtpoteter, skåret i tynne skiver
  • 200 g spinat, grovhakket
  • 300 g cottage cheese
  • 1/2 ts malt muskat
  • Topping:
  • 100 g mozzarella, revet
  • 50 g parmesan, revet

STEG FOR STEG:

  • Forbered sausen:
    1. Varm olivenoljen i en stor panne på middels varme.
    2. Stek løk og hvitløk til de er myke og gyldne.
    3. Tilsett paprika og stek i 3 minutter til.
    4. Rør inn tomatpuré, hakkede tomater og krydder. La det småkoke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Forbered fyllet:
    1. Skyll og tørk spinaten godt.
    2. Bland cottage cheese med muskat i en bolle.
  • Bygg lasagnen:
    1. Forvarm ovnen til 200 °C.
    2. Smør en ildfast form med litt olje.
    3. Legg et lag søtpotetskiver i bunnen.
    4. Fordel et lag tomatsaus over, deretter et lag spinat, og et lag cottage cheese.
    5. Gjenta lagene til ingrediensene er brukt opp, og avslutt med et lag søtpotet.
  • Topp og stek:
    1. Dryss mozzarella og parmesan over toppen.
    2. Stek i ovnen i ca. 30–40 minutter, eller til søtpoteten er mør og osten er gyllen.
  • Servering: La lasagnen hvile i 5 minutter før servering. Server med en frisk salat eller dampede grønnsaker.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment