Grønnsakspai med tomat og cheddar er en enkel og velsmakende rett som passer både til middag, lunsj eller som en del av en buffet. Den sprø paiskallet fylles med saftige grønnsaker, aromatiske tomater og smeltet cheddar for en komplett og tilfredsstillende rett. Jeg elsker denne paien fordi den kombinerer fyldige og friske smaker med en perfekt balanse mellom kremet og sprøtt.


Næringsinnhold og Vitaminer

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
Hvetemel (200 g)B-vitaminer, Jern0.50.36
Smør (100 g)Vitamin A, E8200.1
Tomater (3 stk)Vitamin C, A0.3101
Brokkoli (150 g)Vitamin C, K0.524
Cheddarost (100 g)Kalsium, Vitamin A2507
Egg (3 stk)B12, D, Jern15121
Melk (1 dl)Vitamin D, Kalsium353

Smak og Tekstur

Denne grønnsakspaien har et sprøtt og gyllent paiskall, fylt med en kremet eggeblanding, smeltet cheddar og saftige grønnsaker. Tomatene tilfører friskhet og en lett syrlig smak som balanserer ostenes fyldighet. Jeg elsker hvordan hver bit byr på en perfekt balanse mellom sprøhet, kremethet og friskhet.


Mine Erfaringer og Tips

Jeg lager grønnsakspai med tomat og cheddar ofte når jeg ønsker en fleksibel rett som kan tilpasses sesongens råvarer. En gang brukte jeg soltørkede tomater for ekstra smak – det anbefales! Mitt beste tips er å forsteke paiskallet før du fyller det, slik at det holder seg sprøtt.


Forslag til Serveringsmåter

TilbehørBeskrivelse
Frisk salatLett og sprø kontrast til den fyldige paien
TzatzikiTilfører en kremet og frisk side
Et dryss av urterGir ekstra aroma og et dekorativt uttrykk
Ferskt brødPerfekt for en komplett middag
Et glass hvitvinKomplementerer ostens fyldighet

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 6 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 300 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Paibunn:
  • 100 g fullkornsmel
  • 100 g hvetemel
  • 100 g kaldt smør, i terninger
  • 2–3 ss kaldt vann
  • Fyll:
  • 1 ss olivenolje
  • 1 løk, hakket
  • 1 squash, skåret i terninger
  • 1 rød paprika, hakket
  • 2 store tomater, skåret i skiver
  • 3 egg
  • 2 dl melk eller plantebasert alternativ
  • 150 g revet cheddar
  • 1 ts tørket timian
  • Salt og pepper etter smak

STEG FOR STEG:

  1. Forbered paibunnen:
    • Bland mel og smør i en bolle til det får en smulete konsistens. Tilsett vann litt etter litt til deigen samler seg. Pakk inn i plastfolie og la hvile i kjøleskapet i 15 minutter.
  2. Forstek paibunnen:
    • Forvarm ovnen til 200 °C. Kjevle ut deigen og legg den i en smurt paiform. Prikk bunnen med en gaffel og forstek i 10 minutter.
  3. Forbered fyllet:
    • Varm olivenolje i en stekepanne og stek løk, squash og paprika til de er myke. Smak til med salt og pepper.
  4. Monter paien:
    • Visp egg, melk og timian i en bolle. Fordel de stekte grønnsakene i den forstekte paibunnen. Hell over eggeblandingen og topp med tomatskiver og revet cheddar.
  5. Stek paien:
    • Stek i ovnen i 25–30 minutter, til fyllet er fast og osten er gyllen.
  6. Server:
    • La paien avkjøle seg litt før servering. Server med en frisk grønn salat.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment