Historie om Vegansk Pasta Carbonara

Pasta carbonara stammer fra Roma i Italia, og den klassiske retten ble opprinnelig laget med egg, bacon og fløte, som en rask og enkel middag etter en lang arbeidsdag. Den har blitt en av de mest populære pastarettene i verden, og med årene har flere alternative versjoner dukket opp, som den veganske varianten. Jeg har valgt å lage min egen veganske pasta carbonara ved å bruke cashewnøttsaus og røkt tofu i stedet for fløte og bacon. Denne retten har blitt en stor favoritt hos meg, da den kombinerer den tradisjonelle smaken med en sunnere vri.

Næringsinnhold i Vegansk Pasta Carbonara

IngrediensVitaminerFettSukkerProteiner
FullkornspastaFolat, Jern2g2g7g
CashewnøtterE, B6, Magnesium12g1g5g
Røkt tofuA, B12, C4g0g15g
PersilleA, C, K0g0g1g
SitronC0g1g0g
OlivenoljeE14g0g0g

Smak og tekstur

Denne veganske pasta carbonara har en deilig kremet tekstur fra cashewnøttsausen, som sammen med den røkte tofuen skaper en spennende og fyldig smak. Pastaen er myk og al dente, mens sausen har en silkemyk konsistens som glir lett over hver bit. Tofuen tilfører en lett røkt smak som minner om tradisjonell bacon, og frisk persille og sitron gir en friskhet som balanserer den kremete sausen. Den er perfekt krydret med hvitløk og sitronsaft, og sammen skaper de en harmonisk og velsmakende rett.

Min erfaring og tips

Jeg elsker å lage denne retten, spesielt når jeg ønsker en smakfull middag som er både sunn og næringsrik. Jeg bruker alltid ferske cashewnøtter for å lage sausen, og lar dem bløtlegges i en time for en ekstra kremet tekstur. Jeg har også oppdaget at hvis du steker tofuen litt ekstra, får du en finere, sprø tekstur som minner om stekt bacon. Jeg anbefaler å tilsette litt ekstra sitronsaft for å fremheve smaken – det gir en fin balanse til den kremete sausen. Dette er en rett som alltid får skryt!

Tilbehør

TilbehørBeskrivelse
Grønn salatEn frisk salat med ruccola, avocado og sitron.
Ristet brødGrovt brød penslet med olivenolje og hvitløk.
Grillede grønnsakerLett grillede squash og paprika for ekstra smak.
HummusEn kremet hummus som passer perfekt til pastaen.

 

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

 
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 450 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Pasta:
  • 250 g fullkornspasta (spaghetti eller tagliatelle)
  • Cashewnøttsaus:
  • 1 kopp cashewnøtter (bløtlegges i vann i 30 minutter)
  • 1 dl vann
  • 2 ss næringsgjær
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1/2 ts løkpulver
  • Salt og pepper etter smak
  • Røkt tofu og tilbehør:
  • 150 g røkt tofu, skjært i terninger
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 kopp fersk persille, hakket
  • 1 ss ristede pinjekjerner (valgfritt)

STEG FOR STEG:

  • Kok pastaen: Kok fullkornspastaen i en stor gryte med lettsaltet vann til den er al dente, ca. 8-10 minutter. Sil av vannet og sett til side.
  • Lag cashewnøttsausen: Skyll de bløtlagte cashewnøttene og ha dem i en blender sammen med vann, næringsgjær, sitronsaft, hvitløkspulver og løkpulver. Kjør til en glatt og kremet saus. Smak til med salt og pepper.
  • Stek tofuen: Varm olivenolje i en panne på middels varme. Stek tofubitene til de er lett gyldne og sprø på kanten, ca. 5-7 minutter.
  • Bland pasta og saus: Ha den kokte pastaen tilbake i gryten eller en stor panne, og hell cashewnøttsausen over pastaen. Rør godt så pastaen blir jevnt dekket med sausen.
  • Servering: Server retten med stekt tofu på toppen, et dryss av frisk persille, og eventuelt ristede pinjekjerner for ekstra smak og tekstur.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment